Keresés ebben a blogban

A kapitány lánya / Leah Fleming

Titanic, 1912. április 15. Két rendkívüli asszony. Egy végzetes éjszaka. Életre szóló titkok.

New York sugárútjaitól az angliai Lichfield macskaköves utcáin át Toscana hullámzó dombjaiig "A kapitány lánya" három generáció történetét öleli fel. A sodró lendületű romantikus történet főhőse két asszony, akik igencsak különböző társadalmi osztályhoz tartoznak, ám mindketten a legendás tengerjáró hajó, a Titanic túlélői.
Egyikük, az egyszerű angol szövőnő, May Smith férjével és kislányával elindul, hogy a lehetőségek hazájába, Amerikába települjön. Ám amikor az "elsüllyeszthetetlen" Titanic jéghegynek ütközik, May minden álma darabokra törik. Az utolsó pillanatban a tengerbe ugrik családjával, de amint elengedi férje kezét, szeretteit messzire sodorja a víz. A zavarodott nőt behúzzák egy mentőcsónakba, ahol Celeste Parkes, az első osztály egyik utasa veszi szárnyai alá. Néhány perccel később a Titanic kapitánya May karjába ad egy pokrócokba bugyolált kislányt. May és Celeste megmenekül, és erős, élethosszig tartó barátság szövődik közöttük. Ugyanolyan mély barátság, mint amilyen mély a titok, amelyet May őriz a szívében a Titanic katasztrófájának napja után...

A regényben megelevenedik a 20. század elejének zsongó Amerikája és békés Angliája, a feltámadó női polgárjogi mozgalmak, valamint az első és a második világháború történései. A lenyűgöző háttér előtt olyan asszonyok sorsa rajzolódik ki, akik a legnagyobb személyes tragédiák után is képesek talpra állni.

Forrás: Bookline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése